Велика концертна шоу - програма Христини Шоробури "Перший сольник"




В неділю, 17 червня в приміщенні Стрийського міського Будинку культури  відбувся перший сольний концерт юної співачки Христини Шоробури.
Христі 10 років. Навчається у Стрийській СЗШ №8. Два роки, як вчиться вокалу та гри на піаніно у музичній школі ім. О. Нижанківського. Педагог Михайло Золотуха одразу розгледів у дівчинки талант та неабияку працьовитість. Музикою займається щодня, окрім вихідних. Нині у репертуарі Христини 40 пісень, знято 6 кліпів, брала участь у 60 концертах. Готує до випуску другий диск із різножанровими піснями.
Брала участь у Всеукраїнському конкурсі юних музикантів «Франкове підгір’я» у м. Дрогобич (ІІІ місце) та Міжнародному вокальному конкурсі «SunFloerfest», у м. Харків (диплом ІІ ступеню). Музика для дівчинки понад усе! Улюблений предмет у школі: образотворче мистецтво, а найзаповітніша мрія: стати відомою співачкою і навчати вокалу дітей.
В програмі концерту під назвою "Перший сольник" звучали патріотичні, естрадно-розважальні, народні пісні, а також веселий дитячий гумор. Це було велике естрадне шоу для дітей, про дітей, від дітей. Допомагали Христині артисти Студії естрадних мистецтв "Говерла": Марія Бардин, Олег Томкевич, Микола Баб'як, учні класу естрадного вокалу Михайла Золотухи, скрипаль і сопілкар Олександр Ілечко та ансамбль народного танцю "Стрияночка" (кер. Олексій Боровницький). Була музика, пісні, танці, ігри, веселощі та сміх. Багато вітань, квітів, подарунків отримала Христина від друзів, однокласників, родичів і просто знайомих. Вітав дівчинку з першим сольником відомий співак Ростислав Кушина. Вітання звучали і від представників міської влади - заступника мера Стрия Романа Волинця. Ведучою концерту була Марія Бардин. Автор сценарію та постановник - Михайло Золотуха. Завершилось яскраве і феєричне дитяче шоу святковим феєрверком.