Урочистості з нагоди 27-ої річниці Незалежності України, концерт Павла Дворського




Щороку, крім звичайних вихідних, є багато релігійних і державних свят. Одне з найбільших — День Незалежності. Як і в будь-якій суверенній державі, в Україні також приділяється велика увага вшануванню цього свята. Ця дата незмінна і припадає на 24 серпня. Саме цього дня було прийнято Акт про незалежність України. У цей день традиційно проходить безліч урочистостей та масових святкових заходів , спрямованих на зміцнення національної єдності народу. У Стрию також відбулись урочисті дійства. Розпочались заходи о 12:00, поблизу Народного Дому, де було відкрито та освячено меморіальну дошку до 100-річчя проголошення ЗУНР і встановлення української влади в Стрию. Почесне право відкриття меморіальної дошки було надано заступнику міського голови Стрия Роману Волинцю, начальнику відділу культури Богдану Бойку, депутатам Роксолані Бурак і Зеновію Готю. Автором цієї таблиці є приватний підприємець Степан Чубко. Освятив меморіальну дошку настоятель катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, декан Стрийської єпархії УГКЦ о. Мирон Гринишин.
Ведуча Леся Дяків запросила до слова заступника мера Стрия - Романа Волинця й голову районної організації КУН Миколу Магаса.
Продовжились урочистості в міському Будинку культури. Тут відбувся святковий концерт за участю Народного артиста України Павла Дворського, його синів - В'ячеслава й Павла та гурту "Стожари".