1 червня - Міжнародний день захисту дітей


Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини. Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для самих дітлахів, він ще нагадує суспільству про необхідність їх захисту. У цей день у багатьох містах світу проводяться різноманітні розважальні, ігрові та культурні заходи, присвячені дітям, і звісно ж за їх участі. Також у День захисту дітей проводять різні благодійні заходи та концерти, а зібрані на них кошти передаються на допомогу нужденним дітям.
Стрияни також відзначали це свято. На Майдані Незалежності Соціальний центр "Успішна дитина", що діє при БФ "Карітас" Стрийської єпархії представив культурно-розважальну програму для дітей та молоді. Програма свята включала в себе концерти, різноманітні майстер - класи і ярмарки.
Розпочався також XVII фестиваль дитячих театрів польських організацій в Україні під назвою "Подаруй дітям усмішку", приурочений до Дня Дитини, який триватиме
1-2 червня. Учасники -діти із Західної України. Організатор фестивалю Культурно-просвітницький Центр ім. К.Макушинського польської громади м.Стрия. Почались урочистості святою літургією за дітей та молодь в костелі НПДМ. Продовжились фестивальні заходи в Стрийському міському Будинку культури виступом учасників дитячого театрального гуртка при КПЦ ім. К.Макушинського. Вони розповідали про права дітей.
З привітальним словом звернулись Генеральний Консул Республіки Польща у Львові, начальник відділу культури Богдан Бойко, керівник відділу з питань культури, туризму, охорони культурних цінностей Юлія Курилишин, поетеса Теодора Савчинська-Латик, яка переклала українською мовою казку К.Макушинського "Пригоди цапка Матолка" та керівники Центру - Юлія Бойко й Тетяна Бойко.