СТРИЙСЬКІ ПЛАСТУНИ ЗАПАЛИЛИ "РІЗДВЯНІ СВІЧЕЧКИ"


     Напередодні Різдва, 5 січня, у МБК відбулося традиційне пластове свято «Різдвяна свічечка». Цей захід організовують в честь народження Ісуса Христа, де у дружньому колі збираються усі пластуни Станиці Стрий. Українські скаути збираються разом, щоб спільно запалити свічечки як символ духовної злуки всіх пластунів з українським народом.

      У цей день стрийське братство пластунів поповнилось новими членами, які урочисто склали присягу. Після офіційної частини розпочалось святкове дійство. Вифлеємський Вогонь Миру запалав у руках усіх пластунів і у світлі Різдвяних свічок зазвучали колядки. Представляючи свою колядку та віншування, найсміливішими були Юначки, Пластуни Сеньйори колядували під гітару, Юнаки з сопілками. Крім колядок був ще й вертеп з традиційними героями. Після свята тепло Вифлеємського Вогню кожен поніс до своїх домівок, де вже в родинному колі зустрічали Народження Христа.
      Цього ж дня стрийські пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру до місцевих лікарень, військової частини, церков, волонтерів, приятелів. Вони сподіваються, що цей Вогонь зігріє усіх та принесе довгоочікуваний мир, справедливість та перемогу над агресором!