Година Скорботи "ЧОРНОБИЛЬ: трагедія, подвиг, пам'ять"


20 квітня в Стрийському міському Будинку культури до тридцятиріччя Чорнобильської трагедії відбулась Година Скорботи під назвою: "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять". Цей захід представила НВК "Школа І ст.-гімназія ім. А.Шептицького".
Підготували та провели Годину Скорботи: педагог- організатор Матула О.Й., заступник директора НВК з виховної роботи- Бурій М.Т., вчитель музики- Пашко Ю.Б., вчитель хімії- Світлична Р.В. та учні 7-В класу гімназії. На діапроекторі транслювались слайди, відеоролики та уривки з фільму "Хроніка важких тижнів", в я яких розповідалось про трагедію, ліквідацію та наслідки Чорнобиля.
До слова запросили пожежника - Качишина Б.І., який був в перших рядах ліквідаторів. Хвилиною мовчання усі присутні в залі вшанували Стрийських пожежників, які ціною свого життя та здоров'я боролись з радіаційним вогнем. Отець Юрій Лисишин розповів про ікону "Чорнобильський Спас" (на ній зображені чорнобильці - живі і мертві з Богом, Суддею, Спасом ) і спільною молитвою вшанував пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи. Наприкінці заходу ведучі подякували усім, хто долучився до цієї Години Скорботи.