"СЕРЦЕ МАТЕРІ"

В другу неділю травня відзначається одне з основних родинних свят - День Матері. Його традиційно святкують більшість країн світу, адже мама споконвіку була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного з нас. В неділю - 8 травня стрияни також святкували це чудове сімейне свято. В Стрийському міському Будинку культури о 15:00 відбулось святкове урочисте дійство під назвою "Серце Матері". Свято представила початкова гімназія ім.А.Шептицького. Підготували свято учителі - Богданна Жигалін, Леся Собко, Діана Кузів. Музичний керівник - Юрій Пашко, постановка танців - Лідія Ганяк, Вікторія Гнап та дітки молодшої гімназії.
Вшанувати  матерів до слова запросили отця Олега Овсяника - синкела Стрийської Єпархії греко - католицької церкви у справах мирян. На діапроекторі транслювались віеоролики та пісні про матір. Учні вітали матерів різноманітними віршованими, пісенними, танцювальними композиціями та сценками, які присвячені матерям. Адже слово "Матір" для кожного з нас символізує священну Трійцю - рідну Матір, Матір - Україну та Матір - Богиню.
Припав до душі глядачам і ансамбль учителів молодшої гімназії, який заспівав чудову пісню - "Дорогій Матусі". З привітальним словом на сцену вийшов заступник міського голови Стрия -  п. Роман Волинець. Він подякував за свято, привітав усіх матерів, зокрема, стриянку, яка отримала почесне звання "Мати - Героїня". Завершилось урочисте дійство святковим феєрверком.