Концертна програма "ВІДЧИНИЛОСЯ ЖИТТЯ"


3 вересня в приміщенні Стрийського міського Будинку культури відбувся концерт під назвою "Відчинилося життя".
«Відчинилося життя» – неординарний концертний проект, що не має аналогів у країнах Європи, оскільки в супроводі оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької виступають повністю незрячі виконавці з різних міст України, віком від 7 до 50 років, а також зірки українського шоу-бізнесу.
Творчий проект «Відчинилося життя» задуманий і втілений Львівським обласним осередком всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» (автор ідеї та організатор – Оксана Потимко) і оркестром Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької – єдиним в Україні професійним творчим колективом, який співпрацює з незрячими виконавцями (диригент – з.а. України Богдан Мочурад).
Ведучою концерту (особливістю якого є живий звук) була народна артистка України - Олександра Бонковська.
Серед талановитих учасників – вже відома Олена Ковтун з Полтави, переможниця телешоу «Україна має талант», та юні дебютанти проекту: 7-річна Софійка Хома та 10-річний Остап Нестеровський.У програмі концерту прозвучала українська і світова класика, твори сучасних композиторів, інструментальна музика, акапельні твори.
Наприкінці концерту керівник відділу культури і туризму Стрийської РДА - Юлія Курилишин тепло подякувала усім учасникам проекту та подарувала їм квіти.Завершилось свято спільним виконанням пісні "Одна калина".