Творчий вечір Володимира Андрійовича Гущака


23 жовтня в Стрийському міському Будинку культури відбувся творчий вечір композитора, педагога, диригента, Заслуженого працівника культури України Володимира Гущака з нагоди його 75-річчя. Творчий вечір був організований спільно відділами освіти та культури Стрийського міськвиконкому, Будинком працівників освіти й Асоціацією диригентів і регентів "Камертон". В залі були присутні гості з різних куточків України, представники міської ради та духовенство.
Розпочався вечір благословенням всечеснішого отця Мирона Гринишина. Ювіляра вітали заступник міського голови Стрия п. Роман Волинець, керівник відділу з питань культури, туризму, охорони культурних цінностей п.Юлія Курилишин. П. Володимира нагородили почесними грамотами відділу освіти і культури та вручили йому орден. Виступаючі називали Володимира Андрійовича сонячним, світлим чоловіком. А поет Віктор Романюк з притаманним йому поетичним гумором назвав наше місто центром Європи, де працює, творить і пише музику п. Володимир, де вперше запалав вогонь Народної хорової капели "Ватра". Цей пісенний вогонь уже 47 років поспіль горить і досі під умілим керуванням маєстро. Багато щирих, теплих слів було сказано на адресу Володимира Гущака. Колишні випускники, друзі по фаху просто і без пафосу вітали ювіляра. На концерт прийшло чимало шанувальників української пісні і музики.
В програмі святкового дійства брали участь:
Хор храму Благовіщення Пречистої Діви Марії (керівник Ігор Іваницький);
Вокальний ансамбль Стрийської дитячої школи мистецтв (кер. Марта Бойчук);
Зразковий театр української пісні "Джерельце" Стрийського РНД, міста Моршин (худож. керівник - Заслужений працівник культури України Ірина Король);
Народна хорова капела " Ватра" (худож керівник - Заслужений працівник культури України Володимир Гущак);
Народний чоловічий вокальний ансамбль "Передзвін"(худож. керівник Василь Долішній);
Галицький академічний камерний хор (худож. керівник - народний артист України Василь Яценяк);
Хор Дрогобицького державного музичного училища ім. В. Барвінського, в якому і донині працює п. Володимир. Худож керівник хору Богдан Бондзяк;
Чоловічий муніципальний хор "Каменяр"(худож. керівник - заслужений діяч мистецтв України Степан Целюх).
Вони виконували українські народні, стрілецькі і повстанські пісні в музичній обробці Володимира Гущака.
В кінці вечора прозвучала пісня Ігоря Шамо "Осіннє золото". Вона навівала щемний сум за пройденим. Та на сцені стояли двоє - він і вона - п. Володимир і його дружина п. Віра, залюблені в українську музику, пісні, у світ. Весь зал стоячи співав: " Многая літа!" ювіляру.