"Тридцять ...Чорний ...рік" (до річниці Голодомору)


Стрий вшановує роковини Голодомору
Бозю!Що там у тебе в руці?!
Дай мені, Бозю, хоч соломинку…


Щоб не втонути в Голодній Ріці.
Бачиш, мій Бозю, я ще дитинка.
Таж підрости хоч би трохи бодай.
Світу не бачив ще білого, Бозю.

Я – пташенятко, прибите в дорозі.
Хоч би одненьку пір’їночку дай.
Тато і мама – холодні мерці. 
Бозю, зроби, щоби їсти не хтілось!
Холодно, Бозю.  
Сніг дуже білий.
Бозю, що там у тебе в руці?
                                           
            У п’ятницю, 25 листопада, о 13.00 в приміщенні Стрийського міського Будинку культури   відбувся скорботний захід, присвячений 83-м роковинам Голодомору – Геноциду 1932 -33р. Цей День щорічно вшановується в Україні в четверту суботу листопада.
            Протягом заходу на сцені виступали учні СЗШ № 7. Вони розповіли про Голодомор та його наслідки для України. Усі присутні  хвилиною мовчання вшанували жертв тоталітарного режиму. Зі сцени звучали вірші, пісні і танцювальні композиції у виконанні талановитих учнів школи, які розчулили глядачів до сліз. Завершився захід спільним виконанням церковного гімну "Боже великий, єдиний"
            По завершенню заходу  на сцену вийшли начальник відділу освіти Матвіїв Оксана Яремівна  та заступник міського голови Волинець Роман Петрович і всіх небайдужих попросили долучитись до загальноукраїнської акції : «Запалимо свічку пам’яті», яка відбудеться у суботу 26 листопада. Під час цієї акції мільйони українців запалюють свічки біля меморіалів Голодомору, у вікнах будинків та у своїх серцях, як пам’ять про трагічні події голодоморів та політичних репресій в Україні. А Роман Петрович зазначив, що, незважаючи на скорботу,  життя триває і продовжується!