VII Всеукраїнський конкурс юних піаністів ім.Н.Нижанківського


У відповідності з наказом департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації і планом роботи методкабінету 17 травня 2017 р. в приміщенні Стрийського МБК був проведений щорічний всеукраїнський конкурс юних піаністів ім. Н.Нижанківського. Конкурс проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді учнів шкіл естетичного виховання, узагальнення методики гри на фортепіано, розповсюдження досвіду роботи провідних викладачів та пропаганди творів українських композиторів. Учасники - учні початкових музичних шкіл та шкіл естетичного виховання. Конкурс проводився в два тури з 17.05.17 р. до 19.05.17 р. у трьох вікових категоріях:
молодша група (6 - 9 років);
середня група (10 -12 років);
старша група (13 - 16 років).
Репертуарні вимоги:
І тур - поліфонічний твір, твір українського композитора, етюд або віртуозна п'єса.
ІІ тур - велика форма, твір сучасного українського композитора і один з творів Н.Нижанківського.
У конкурсі взяли участь талановиті учні з різних областей України: Львівської, Хмельницької, Рівненської, Черкаської, Миколаївської. Це були діти зі Стрия, Львова, Дрогобича, Нетішина, Києва, Н. Калиніва, смт.Великого Любіня, Пустомит, Миколаєва, Острога, Кам'янки, Трускавця, Рави-Руської та Борислава.
Склад оргкомітету:
Береговська Х.О., Волинець Р.П., Кость Б.П., Ковальська Г.С., Туркало М.В.,          Медвідь М.Л., Бойко Б.І., Лотошинська І. В., Рінило І.Я., Куйбіда З.А., Буник Р.І.,
Шваб І.Д., Нев'ядомська Н.В., Білик О.І., Максимова Г.Г.

Склад журі:
Пилатюк І.М., Пилатюк О.Б., Молчко У.Б., Ліфоренко О.Д., Микитка Т.О., Терляхіна Н.П. 
В перший день, 17 травня, відбулось урочисте відкриття, жеребкування й прослуховування конкурсних програм І туру учнів трьох вікових категорій. Слово було надане членам журі та заступнику міського голови Стрия Роману Волинцю. Почесну місію покладання квітів на могили композиторів отця Остапа Нижанківського й Нестора Нижанківського було доручено кращим учням Стрийської ДМШ ім.О. Нижанківського (Анні Ковальчук й Ігору Когуту).
Наступного дня, 18 травня, було прослуховування конкурсних програм ІІ туру молодшої, старшої й середньої груп і прес-конференція голови та членів журі конкурсу з засобами масової інформації, майстер-клас.
Завершився конкурс 19 травня переглядом художньо-публіцистичного фільму Євгена Тиченка "Велич і трагедія Стрийських будителів". Далі відбулось урочисте закриття. Журі й представники Стрийської  міської влади влади нагородили переможців та їх учителів грамотами, подяками, дипломами й грошовими преміями. Була відзначена Анастасія Векерт з м.Миколаєва, вона отримала іменну монету. Володарем гран-прі конкурсу юних піаністів цьогоріч став минулорічний лауреат ІІ премії, учень Стрийської ДМШ ім. О.Нижанківського Ігор Когут. Не залишились без подарунків і члени журі - вони одержали брендові парасольки. Теплі і вдячні слова звучали від заступника міського голови Стрия Романа Волинця, начальника відділу культури Богдана Бойка й Голови "Союзу Українок" Любові Камінської. Наприкінці відбувся концерт лауреатів конкурсу.