Урочиста Академія з нагоди відзначення 75-ої річниці створення УПА та Дня Захисника України

 

15 жовтня в Стрийському міському Будинку культури відбулася урочиста Академія присвячена 75-ій річниці з дня створення УПА та дня Захисника України.

Розпочались урочистості о 16:00 гімном України. За давнім звичаєм ведуча Олександра Дяків привітала представників міської влади, учасників АТО та стрийську громаду зі святом і запросила до слова військового капелана Стрийської Станиці братства ОУН-УПА, отця Юрія Олійника. Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам'ять героїв, що віддали своє життя у боротьбі за Україну та виголошено імена загиблих земляків. Учасники народного танцювального ансамблю "Стрияночка" виконали почесну місію покладання квітів до могил воїнів УПА, Січових Стрільців, воїнів АТО та героїв Небесної Сотні та вітали присутніх в залі героїв. Було зачитане вітання від президента України для усіх військовослужбовців.
У залі були присутні представники міської влади, учасники національно-визвольної боротьби та захисники України всіх поколінь.
Після урочистої частини на учасників Академії чекав святковий концерт за участю Заслуженої Хорової капели "Трембіта" з м. Львова. Концертна програма хорового колективу була насичена різноманітними повстанськими й церковними піснями. Кожен виступ хору глядачі зустрічали щирими оплесками. Завершився концерт гімном України.