Концертна програма Остапа Гавриша "Білий цвіт на калині"



8 жовтня в Стрийському міському Будинку культури пройшов вечір української пісні за участю Народного артиста України та композитора Остапа Гавриша.
Остап Гавриш - відомий український композитор, автор понад тисячі музичних творів та популярних пісень ("На Україну повернусь", "Нам треба жити для добра", "А липи цвітуть", "Там де гори сині", "Білий цвіт на калині"...)

 

Оста Гавриш виступав у вокально-інструментальному ансамблі "Беркут" Івано-Франківської філармонії. Композитор Остап Гавриш написав пісні - "Несу свій хрест", "На Україну повернусь", "Чумаки", "Моя любов — твоя журба", "Серце тривожне у снах" - на вірші Степана Галябарди, "Вечорова пісня" - на вірші В. Григорака, "Отака історія" (до вистави "Маруся Чурай" Л. Костенко, вперше виконаної у Канаді) - на вірші Богдана Стельмаха, "А липи цвітуть" на вірші косівчанина В. Гостюка, "Червона калино, скинь чорну хустину" - на вірші косівського журналіста В. Глібчука...
Пісні композитора Остапа Гавриша виконували Назарій Яремчук та Іван Мацялко. Сьогодні його пісні виконують Василь Зінкевич, Іво Бобул, Віталій Білоножко, Павло Зібров, Надія Шестак, Лілія Сандулеса...
Пісня "На Україну повернусь" є символом нової хвилі українських емігрантів. Її полюбили в різних країнах. Ім'я композитора й співака, народного артиста України з Косова Остапа Гавриша є відомим і популярним не лише в Україні, але й у світі!