Творчий вечір-концерт Михайла Золотухи



24 грудня в переддень католицького Різдва у міському Будинку культури відбувся творчий вечір-концерт Михайла Золотухи з нагоди 35-річчя творчої діяльності митця. Михайла Золотуху по праву можна назвати лицарем української пісні. Зал Будинку культури був переповнений глядачами-поціновувачами його творчості, які голосними оваціями зустрічали композитора. Тут лунала лише українська пісня, яка торкалась струн душі усіх присутніх. Михайло Золотуха зумів захопити кожного.Звучали пісні про кохання, про любов до рідної землі, до рідного міста. Навіть слово АТО він зумів використати так, що пісня звучала трохи іронічно, трохи з гумором. Особливо сподобалась глядачам пісня-переспів про Стрий, в перекладі І.Левицького, де глядач умовно гуляє вулицями рідного міста.
Про творчість митця було сказано багато щирих і гарних слів. Чимало друзів і гостей вітали маєстро: з Києва приїхав заслужений артист України-Семен Торбенко, були гості з Білорусії-одногрупники п.Михайла, зі Львова, Дрогобича, з різних куточків України. Адже пісні композитора лунають не лише в Україні, а й за її межами. Вітали п.Михайла його учні- учасники студії естрадних мистецтв "Говерла", оркестр народних інструментів Стрийської дитячої музичної школи ім. О.Нижанківського, танцювальні ансамблі "Браво", "Пролісок", "Лілея", заслужений діяч мистецтв України Степан Целюх, гурт "DIZeX BAND", віртуоз скрипки Олександр Ілечко, дует Винницьких, і ін. Вітальні грамоти, квіти, подарунки й щирі слова вітань отримав п. Михайло від представників стрийської міської влади: заступника голови міста Романа Волинця й начальника відділу культури Богдана Бойка. Ведучі концерту : Юлія Курилишин (начальник відділу культури і туризму Стрийської РДА), Марта Стадник, Христина Гаврилюк розповіли багато цікавого про композитора і його творчий шлях.
Чим переповнилась душа маєстро? Вірою, надією на майбутнє, любов'ю до глядачів, до рідної землі, до українського слова, до музики... Хай щастить Вам, маестро!