Відзначення Дня Соборності України у Стрию

22 січня усі свідомі українці відзначають День Соборності України. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
В переддень цієї знаменної дати в Стрийському міському Будинку культури відбулась урочиста Академія. Розпочала захід ведуча Леся Дяків. Вона запросила до слова отця Мирона Гринишина - настоятеля та адміністратора Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия. Отець Мирон нагадав усім присутнім про те, що українці повинні пишатись своїм народом, своїми героями та бути єдиними в боротьбі з ворогом.
Продовжився вечір святковим концертом за участю Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю "Гуцулія" (м.Івано-Франківськ) та виступом народного артиста України Михайла Кривеня. Ансамбль"Гуцулія" потішив стриян різдвяними колядками, щедрівками, віншуваннями, привітаннями. Чудовими були й хореографічні постановки. А народний артист України Михайло Кривень вітав усіх гарними українськими піснями. Зал МБК зібрав чимало глядачів. Були присутні й представники Стрийської міської влади, від яких артисти отримали букети квітів. На завершення урочистого вечора усі спільно виконали гімн "Боже, великий єдиний".