Відлуння Різдва



27 січня в Стрийському міському Будинку культури з благословення владики Тараса Сеньківа та о. Івана Барабаша (митрофорного протоієрея та пароха парафії Всіх Святих Українського Народу) пройшов шостий благодійний різдвяний концерт "Відлуння Різдва". Різдвяна програма відбулась за участю: оркестру Львівської Духовної Семінарії Св. Духа, вокальної формації "Піккардійська Терція", переможниці міжнародного конкурсу ім.Квітки Цісик - Оксани Мухи та стрийського барда Зиновія Медюха.
Усі присутні мали змогу почути знайомі колядки в особливому звучанні духових інструментів оркестру. У виконанні семінарійного оркестру прозвучали традиційні колядки та новорічне попурі.
Серед найвідоміших були «Бог предвічний», «Бог ся рождає», «Добрий вечір тобі», «По всьому світу» та інші традиційні музичні твори, в яких оспівується народження Спасителя.
Слухачі радо вітали Оксану Муху і "Піккардійську Терцію". У виконанні артистів звучали гарні українські колядки (серед них є багато давніх, рідкісних), які несли особливу енергетику — енергетику любові і тепла.
Наприкінці на усіх присутніх чекав сюрприз, а саме прем'єра пісні-колядки «Молитва на Різдво» у виконанні автора - нацгвардійця, стрийського барда Зиновія Медюха, співачки Оксани Мухи і вокальної формації «Піккардійська Терція».
Пісня «Молитва на Різдво» - це шостий сингл соціально-мистецького проекту "Пісні Війни". Автором слів та музики цієї сучасної колядки є український воїн і бард Зиновій Медюх, відомий також як Зеник з Майдану. Колядку «Молитва на Різдво» нацгвардієць написав торік перед Різдвяними святами, коли повертався із передової у рідний Стрий. Ця колядка присвячується усім тим хлопцям, які залишаються захищати нашу землю.
За чотири хвилини пісні автор зумів передати цілу історію — історію, яка стосується багатьох українських родин. Це пісня, яку неможливо слухати без сліз, слова проймають до глибини душі. Це відчули усі присутні в залі глядачі.
Тут є біль, а в кінці — надія, світла й безмежна: дівчинка Оленка таки дочекалася свого тата з війни — його врятували молитва рідних, Богородиця, Миколай і всі святі! 
«Та молитва на Різдво берегла його в АТО, 
І Оленка дочекалась свого тата. 
Миколай і всі святі зберегли його мені, 
І не треба більш нічого дарувати».
Наприкінці на сцену вийшов організатор святкового концерту о. Іван Барабаш. Він подякував артистам за чудову різдвяну програму і подарував їм пам'ятні подарунки. Стрийські глядачі отримали безліч позитиву, тепла і радості, щирих і добрих емоцій.