Урочисті заходи з нагоди 204-ої річниці від дня народження Т.Шевченка



"Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть." 
Т. Шевченко                                

За щорічною традицією, починаючи з 9 березня і до кінця місяця в Україні і за кордоном, всюди, де живуть українці, проходять заходи, приурочені до дня народження Т. Г. Шевченка.
9 березня 2018р. в Стрию відбулась акція з нагоди 204-ої річниці від дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка. До пам'ятника Великого Кобзаря зійшлися представники стрийської громади, щоб вшанувати пам'ять видатного поета, художника, людини, яка понад усе любила свою Україну. Учасники заходу вшанували пам'ять поета урочистим покладанням квітів до підніжжя пам'ятника та виконанням Шевченкових творів під майстерним дириґуванням стрийських музикантів Степана Целюха, Володимира Гущака та Ігора Михайліва. 
Урочистості продовжились в Міському Будинку культури. Тут відбувся літературно- мистецький вечір "Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш". Вечір ознаменувався великим святковим концертом за участю чоловічої хорової капели                    ім. Л. Ревуцького (м. Київ), головним дириґентом якої є заслужений діяч мистецтв України Володимир Курач. Капела милозвучно виконувала Шевченкові твори і українські пісні, які сприймались доступно й легко. Колорит чоловічих тембрів створював незабутнє враження та глибоко проникав у душу слухача. З великою вдячністю та задоволенням концерт був сприйнятий стрийським глядачем. 
З теплими словами вітання до учасників хору й усіх присутніх звернулися заслужений діяч мистецтв України Степан Целюх та начальник міського відділу культури Богдан Бойко.
Ведучою урочистої концертної програми була Олександра Дяків. 























.