Урочисте віче та чин освячення відновленого пам'ятника Тарасу Шевченкові



22 травня в стрийському парку Т.Шевченка з нагоди 157-ої річниці від дня перепоховання праху Т.Г.Шевченка відбулось урочисте віче та чин освячення відновленого пам'ятника.
Після вступного слова ведучої - Лесі Дяків прозвучав "Заповіт" у виконанні Народної хорової капели "Ватра" (художній керівник - заслужений працівник культури України Володимир Гущак). Священики, очолювані сотрудником Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці о.Мироном Гринишиним, здійснили чин освячення відновленого пам'ятника.
До слова був запрошений заступник міського голови Стрия Роман Волинець та голова стрийського Братства Тараса Шевченка Ярослав Михайлюк. Почесну місію покладання квітів до пам'ятника доручили учасникам Народного танцювального ансамблю "Стрияночка". У виконанні учнів стрийських шкіл звучали вірші великого Кобзаря та фрагмент вистави "Пісня, мальована Тарасом", в постановці Лідії Миськів та учнів її творчої театральної студії. Наприкінці усі присутні й Народна хорова капела "Ватра" виконали "Реве та стогне Дніпр широкий" і пішою ходою вирушили до пам'ятника Будителям на майдані Незалежності.